Een huisdier in huis geeft veel plezier en warmte. Het grote nadeel ligt in het feit dat ze ook een keer dood gaan.

Beau was een Balinees kater die wij sinds 2007 in huis hadden. In zijn leven bij ons huis hebben we veel van hem mogen genieten.

Eten was zijn grote passie en als je hem niet in de gaten hield at hij alles op wat de andere dieren in ons huis lieten staan. Je moest dus zijn gewicht goed in de gaten houden.

De laatste maanden merkten wij dat hij echt oud werd. Nu slaapt een kat overdag veel maar hij begon heel veel te slapen. ’s Avonds bij je in de buurt in een mandje samen met zijn zus. Maar ook ’s nachts in bed. En dan tussendoor nog een keer naar de kattenbak wat weer leidde tot korrels in bed.

Bij de laatste periodiek controle bij de dierenarts werd geconstateerd dat hij een hartruisje had en dat een kies een stukje was afgebroken. De kies moest er maar uit. Daartoe moest hij onder narcose. Maar de dierenarts heeft een defect aan een apparaat welke hij bij de behandeling nodig heeft dus daar moesten we maar even op wachten. Ten gevolge van de wereldwijde chip-tekort heeft dat heel lang geduurd.

In januari merkten we dat Beau erg kortademig werd. Een gemiddelde ademhalingsfrequentie van 30 to 40 ademhalingen per minuut is veel te hoog.  Na een consult bij de dierenarts werden plas-pilletjes voorgeschreven. Hiermee kon de vochtophoping achter de longen weggehaald worden. Dit gaf snel resultaat. De ademhaling ging weer naar een normale frequentie en hij haalde ook dieper adem.

Maar je zag en voelde wel dat Beau mager werd. De ruggegraat voelde je door het vachtje heen, waar hij normaal wel wat vetreserve had zitten. Wit-vis vond hij wel lekker maar dat zet nu niet echt aan. Magere vleesbrokjes werden wel gegeven maar niet veel. Vaak hield het op bij de saus en wat brokken. Harde brokken at hij wel maar door de kiespijn was dat niet zijn favoriete eten meer.

Toch maar een bezoek aan de dierenarts om te kijken wat er aan de hand kan zijn. Heeft dit misschien met de afgebroken kies te maken?

Na een consult en een bloedonderzoek bleek dat de nieren niet goed meer zijn en dat het bloed ook een verkeerde bloedwaarde had. Na een nader onderzoek bleek dat hij een vorm van Bloedkanker heeft waarvan de prognose 4 tot 6 weken is. Daarna hebben we het besluit genomen om hem in te laten slapen.

Beau is dinsdag 8 februari 2022 om 16:45 thuis ingeslapen en daarna op 9 februari gecremeerd.

Beau is nu ook een sterretje aan de hemel….

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.