Sinds de vuurpijlen en donderslagen niet meer hoorbaar zijn merkten wij dat Ivor toch nog steeds niet graag naar buiten gaat.   Hij loopt niet zo snel meer en wil veel snuffelen aan grassprietjes en blaadjes. Bij oudere mensen zou je zeggen dat hij ” etalage benen” krijgt.

Toen hij jong was hebben we bij het castreren ook gelijk een onderzoek naar HD laten uitvoeren. Daarbij bleek dat hij daar wel gevoelig voor is. Goed om te weten!. Dan kunnen we daar tijdens zijn leven rekening mee houden.

We merken ook dat hij af en toe een beetje met zijn achterpoten gaat slepen. Dat hoor je doordat de nagels soms over de grond slepen.

Maar plotseling neemt ook de eetlust af. Eerst laat hij het ontbijt staan. in de loop van de ochtend worden de brokjes toch wel opgegeten. Maar nu wil hij eigenlijk zijn brokken ook niet meer zo graag eten. Als je niet meer zoveel loopt en beweegt heb je ook minder eten nodig. Maar tot een paar weken geleden at hij nog netjes 4 keer per dag zijn bakje van 60 gram leeg.

Het blijft een uitdaging om van een dier te begrijpen wat hij heeft en waar de lichamelijke problemen zitten. Is het pijn die hem er van weerhoudt om te eten? Zit er iets in zijn lichaam in de weg? Heeft hij tandpijn? Je weet het niet !

Afgelopen vrijdag maar eens met Ivor naar de dierenarts. Hij heeft hem onderzocht en gewogen. 34,2 kg. Ietsje afgevallen ten opzichte van de laatste weging een half jaar geleden (35,7 kg). Maar toch is dat veel. De dierenarts merkte dat hij last heeft van neurotisch pijn. We hebben al twee weken lang elke dag een dosis Metacam geprobeerd maar  dat gaf geen verbetering. Hij moest afgelopen week zelfs een keer een beetje overgeven en daar zat bloed bij. Dat kan op een maagzweer wijzen die als een mogelijke bijwerking van Metacam bekend staat.
Ivor heeft nu een injectie met Librela gekregen. Librela is een nieuw medicijn wat de pijn bestrijding voor een periode van 28 dagen moet verhelpen. De dierenarts vergeleek het met de uitschakeling van de dirigent die het pijn-orkest aanstuurt. Als je de dirigent uitschakelt verstomd het orkest. Deze eerste injectie zou over een week een resultaat moeten geven. Als dit aanslaat moet Ivor elke 28 dagen een nieuwe spuit krijgen.

Het eten is een ander dingetje. We proberen nu een nieuw soort voedsel, wat zelfs de lastige eter over de brug moet krijgen. Het zijn half zachte brokken van het merk Carnis. Wij hebben gekozen voor een zakje met Lam. In ieder geval eet hij wel weer wat brokken. Helaas niet alles en ook niet de voorgeschreven hoeveelheid. Het houdt niet over …..

De komende tijd maar goed in de gaten houden. Ivor is al ruim 11 jaar. Hij zit al in zijn reservetijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.